حراست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
آشنایی با حراست

نیاز به امنیت هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی از بدیهیات عقلی است، که در کلام وحی و لسان ائمه اطهار علیهم السلام نیز مؤید آن است

اهمیت مسأله در جامعه اسلامی به حدی است که قرآن کریم به دفعات از آن یاد کرده است .

در سوره یقره آیات 125و 126 در بیان یکی از ویژگیهای مکان مراسم حج از شهر مکه به عنوان محل امن نامبرده شده است .

«به خاطر بیاورید که خانه کعبه محل بازگشت و مرکز امن و امان برای مردم قرار دادیم ( وبرای تجدیدهمین خاطره) از مقام ابراهیم نماز گاهی برای خود انتخاب کنید و ما به ابراهیم و اسماعیل امر کردیم که خانه مرا برای طواف کنندگان و مجاوران و رکوع کنندگان و سجده کنندگان پاک و پاکیزه کنید. (و به یاد آورید) هنگامی که ابراهیم عرض کرد : پروردگارا این سرزمین را شهر امنی قرار ده و اهل آن را از ثمرات(راهای گوناگون) روزی ده، اما به آنها که کافر شدند بهره کمی خواهیم داد ، سپس آنها را به عذاب آتش می کشانیم و چه بد سرانجامی دارند»

یکی از معانی در قرآن ، ایمنی ، آرامش قلب و خاطر جمع بودن است. نعمت امنیت نخستین شرط برای زندگی انسان، سکونت در یک منطقه و برای هر گونه عمران و آبادی است. امنیت به عنوان یکی از ارکان اساسی زندگی فردی و اجتماعی در اعصار مختلف مورد توجه اندیشمندان بوده است .

از سوی دیگر انسانها در عصر حاضر برای افزایش ضریب اطمینان و امنیت خاطر در قبال مسائل و موفقیت های مختلف زندگی به بیمه گذاری و تعهدات بیمه روی می آورد، که حاکی از گرایش عقلانی انسان به سوی دفع آفت و زیان و افزایش ضریب امنیت است. به طور کلی سطح احساس امنیت جامعه با میزان پیشرفت و شکوفایی جامعه دارای رابطه مستقیم بوده و هر نسبت که احساس امنیت افزایش یابد زمینه رشد و خلاقیت نیز افزایش می یابد .

بر این اساس پیگیری اهداف سازمان و طراحی فعالیت های اثربخش در زمینه هدف، از جمله وظایف مدیر می باشد. لیکن موفقیت مدیران و سایر کارکنان در این زمینه مستلزم وجود امنیت در جهات مختلف روحی و روانی در دستگاهها می باشد. که این مهم به حراست سپرده شده است.

چنانچه مدیران و کارکنان یک سازمان در محیط کار از نظر مسائل حفاظتی ، حراستی و امنیتی دغدغه و نگرانی نداشته باشند، بطور حتم برای انجام وظایف و خدمت به مردم و کشور کیفیت کار آنها ارتقاء خواهد یافت. حراست می تواند این احساس امنیت و آرامش را با عمل به وظایف اصلی در چهارچوب قوانین و مقررات و پرهیز از اعمال سلیقه، با تلاش مضاعف خود برای سازمان مطبوع ایجاد نماید. لذا شکل گیری حراست ها بر اساس اهداف زیر می باشد.

1-صیانت از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران

2-صیانت از کارکنان ، اطلاعات و اسناد طبقه بندی شده ، اماکن ، تاسیسات و اموال

3-شناسایی آسیب ها ، تهدید ها و انجام اقدامات پیشگیرانه ( پیش بینی و پیشگیری)

4-مقابله با توطئه و نفوذ عوامل بیگانه و ضد انقلاب و عوامل ایجاد نارضایتی

تاریخ به روز رسانی:
1399/09/23
تعداد بازدید:
994
Powered by DorsaPortal